FRANK VAN EIJK

Scenarioschrijver, regisseur en editor.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de film- en videoproductie-industrie, heb ik alles gezien en gemaakt: opdrachtfilms, documentaires, commercials, en meer. Ik ben toegewijd aan het leveren van topkwaliteit en benader elke opdracht met frisse energie. Als voormalig editor bij de NOS weet ik precies wat nodig is voor een vlekkeloze montage. Ik werk met Avid en Premiere Pro in mijn eigen studio. Mijn portfolio omvat samenwerkingen met commerciële bedrijven, omroepen, overheden, en zelfs het ministerie van Defensie, waarvoor ik prijzen heb gewonnen. Een bijzonder project was mijn documentaire over Wilhelmina in oorlogstijd voor het Nederlands Militair Museum, waarin ik de relatie tussen Wilhelmina en Bernhard belichtte. Geen onderwerp is te gek voor mij; elke opdracht is uniek en ik ben trots dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.

FRANK VAN EIJK

Scenarioschrijver, regisseur en editor.

In die 30 jaar tijd is alles al eens langsgekomen. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook alles. Opdrachtfilms, dramaseries, animaties, studioproducties, documentaires, commercials, muziekclips, YouTube series, experiences… You name it, I made it.

Toch pak ik iedere nieuwe opdracht weer aan alsof het de eerste keer is. Hoeveel ervaring je ook hebt, falen staat niet in mijn vocabulaire. Ik steek veel tijd in de voorbereiding zodat ik tijdens een shoot niet voor verrassingen kom te staan.

Omdat ik na de Filmacademie eerst enkele jaren als editor heb gewerkt bij de NOS. Weet ik precies wat er nodig is voor de montage. Monteren doe ik overigens tegenwoordig zelf. Ik heb een eigen studio met een Avid- en een Premiere pro montageset.

In die 30 jaar heb ik voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt. Daaronder veel commerciële bedrijven, verschillende omroepen zowel publiek als commercieel, de overheid en het ministerie van Defensie, waarvoor ik enkele prijzen in de wacht sleepte.

Een bijzondere project was een documentaire over Wilhelmina in oorlogstijd voor het Nederlands Militair Museum. In deze film gaat het vooral om de relatie tussen Wilhelmina en Bernhard. Het was ook zijn allerlaatste gefilmde interview voor hij eind 2004 overleed.

Geen onderwerp is te gek voor mij. En dat vind ik het leuke aan wat ik doe. Voor mij is elke opdracht uniek. Daarom ben ik blij dat ik ooit van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.

Frank van Eijk

PORTFOLIO

ZIE MEER