wie is Frank?


Frank van Eijk

Scenarioschrijver, regisseur en editor.

Frank van Eijk werkt al 27 jaar als zelfstandige en is daarmee een ervaren regisseur en scenarioschrijver te noemen.

 

 

Na de filmacademie -waar hij in 1986 afstudeerde- heeft hij 6 jaar als filmeditor gewerkt voor verschillende omroepen. Daarna begon hij als zelfstandige programma’s te maken voor de toenmalige Nederlandse Onderwijs Televisie.

Halverwege de jaren negentig werd defensie een belangrijke opdrachtgever. Vooral instructie- en voorlichtingsfilms werden door Frank geschreven en geregisseerd. Maar ook enkele multimedia projecten.

 

In 2003 schreef hij een scenario voor de MDD. Een film die de eerste prijs won op het internationaal militair festival. Twee jaar later gebeurde hetzelfde met een film over het Istar Bataljon. Deze werd niet alleen door Frank geschreven, maar ook geregisseerd.

Belangrijk hoogtepunt was ook een film met daarin het allerlaatste interview met Prins Bernhard: ‘Wilhelmina, mijn strijdlustige schoonmoeder’, waarin hij vertelt over zijn relatie met Wilhelmina tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Het laatste project dat Frank tot nu toe voor defensie maakte, was een Engelstalige instructiefilm voor de luchtmacht; ‘Out of control’.

 

Frank van Eijk is een veelzijdige regisseur. Zijn belangrijkste kracht ligt bij het maken van voorlichtings- en educatieve programma’s en dramaproducties. De laatste jaren maakt hij vooral veel dramaproducties voor kinderen bij de NTR. Daarnaast is hij bezig met e-learningprojecten voor leraren en ambtenaren. Ervaring heeft hij met meercameraregistraties en multimediaprojecten.

 

Naast schrijven en regisseren, heeft Frank ruime ervaring met zelfstandig editen van eigen producties op Avid en Final Cut Pro.