wie is Frank?


Frank van Eijk

Scenarioschrijver, regisseur en editor.

Frank van Eijk werkt al 27 jaar als zelfstandige en is daarmee een ervaren regisseur en scenarioschrijver te noemen.

 

Na de filmacademie -waar ik in 1986 afstudeerde- heb ik 6 jaar als filmeditor gewerkt voor verschillende omroepen. Daarna ben ik als zelfstandige programma’s gaan maken voor de toenmalige Nederlandse Onderwijs Televisie.

Halverwege de jaren negentig werd defensie een belangrijke opdrachtgever. Vooral instructie- en voorlichtingsfilms heb ik toen geschreven en geregisseerd. Maar ook enkele multimedia projecten.

 

In 2003 schreef ik een scenario voor Defensie. Een film die de eerste prijs won op het internationaal militair festival. Twee jaar later gebeurde hetzelfde met een film over het Istar Bataljon. Deze laatse heb ik niet alleen geschreven, maar ook geregisseerd.

Belangrijk hoogtepunt was ook een film met daarin het allerlaatste interview met Prins Bernhard: ‘Wilhelmina, mijn strijdlustige schoonmoeder’, waarin hij vertelt over zijn relatie met Wilhelmina tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Defensie is nog steeds een grote opdrachtgever, maar ik maak ook films voor diverse overheden, bedrijven en de NTR.

 

Een uiteenlopende kring van opdrachtgevers hebben de laatste jaren de revue gepasseerd. Maar mijn belangrijkste kracht ligt bij het maken van voorlichtings- en educatieve programma’s en dramaproducties. Ik werkte mee aan een dramaserie voor de EO en schreef en regisserde lange tijd een serie dramaproducties voor kinderen bij de NTR. Daarnaast heb ik de laatste tijd grote experience-films gemaakt zoals bijvoorbeeld voor het Afsluitdijk-Waddencentrum en Floriworld in Aalsmeer.

 

Naast schrijven en regisseren, heb ik ruime ervaring met zelfstandig editen van eigen producties op Avid en Final Cut Pro.